Siivousvarikko.fi

Vikan tuotteet – yli 100 vuoden kokemus

Vikan perustettiin vuonna 1898. Jo yli 100 vuotta Vikan on valmistanut siivousvälineitä ja hygieniaratkaisuja ammattisiivousalan tarpeisiin. Vikan on aina asettaneet itsensä korkealle tasolle laadunvalvonnassa ja ympäristön olosuhteiden huomioimisessa. Tämä asenne johti siihen, että Vikan oli ensimmäinen alan yritys Euroopassa, joka oli jo vuonna 1992 sertifioitu ISO 9001:2000 laatusertifikaatilla ja jo vuonna 1998 sertifioitu ISO 14001 ympäristösertifikaatilla. www.vikan.com

Nämä ISO -standardit merkitsevät sitä, että kaikki uudet tuotteet käyvät läpi perusteellisen ympäristöä koskevan arvioinnin, ennen kuin niitä tuodaan markkinoille. Vikan auttaa näin työssä kohti puhtaampaa ja parempaa ympäristöä. Vikan tuotevalikoimasta löydät tuotteita, joille on myönnetty pohjoismaiden ympäristömerkki eli Joutsenmerkki ja tuotteita, joille Vikan antaa 500 käyttö- ja pesukerran takuun.

Hyväksytyt raaka-aineet elintarvikepuolelle

Kaikki elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvat Vikan-tuotteet on suunniteltu EU:n asetusten (EC) 1935/2004 ja EU 10/2011 mukaisiksi, ja ne on merkitty lasi ja haarukka symbolilla. Nämä elintarvikkeiden kanssa kosketuksessa olevat tuotteet valmistetaan myös Yhdysvaltain terveysviranomaisten (FDA) hyväksymistä raaka-aineista, jotka ovat elintarvikkeiden jalostusta, käsittelyä ja pakkausta koskevan määräyksen CFR21 mukaisia.

Elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuviksi tarkoitetuista materiaaleista ei saa siirtyä myrkyllisiä aineita niiden joutuessa kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Vikanin värikoodatut tuotteet on suunniteltu nimenomaisesti elintarviketeollisuuteen, ja ne täyttävät tämän vaatimuksen 100%:sesti. Vikan-tuotteet testataan sertifioidussa laboratoriossa, joka on antanut dokumentaation siitä, että Vikanin tuotteet ovat EU:n lainsäädännössä määritettyjen ja EU:n uudessa asetuksessa 10/2011 voimaan saatettujen, siirtymiä koskevien rajojen mukaisia.

Öko-Tex, jotta tekstiileissä ei esiinny haitallisia aineita

Öko-Tex® Standard 100 on riippumaton, globaalisti yhtenäinen testaus- ja sertifiointijärjestelmä, jolla valvotaan ettei tekstiileissä esiinny haitallisia aineita. 15 tunnetun eurooppalaisen ja japanilaisen tekstiilien tutkimus- ja testauslaitoksen muodostama yhteenliittymällä, Kansainvälisellä Öko-Tex-liitolla on edustustot ja yhteyksiä hoitavat toimistot yli 50 maassa eri puolilla maailmaa.

Euroopan kaltaisilla kohdemarkkinoilla se että on näyttöä siitä että tekstiilituotteet eivät ole haitallisia terveydelle, on tärkeämpi tekijä, joka vaikuttaa ostopäätöstä tekeviin kuluttajiin. Öko-Tex® Standard 100:n laaja levinneisyys ja ihmisten kohonnut tietoisuus siitä merkitsevät sitä, että kuluttajat vaativat nyt proaktiivisesti Öko-Tex® -merkintää. Tekstiilin aiottu käyttötarkoitus määrittää Öko-Tex® Standardi 100:n testit, jotka suoritetaan sen valvomiseksi, ettei tekstiilissä esiinny haitallisia aineita.

Vikan vihertyy

Hyviä uutisia edistyksestä, jota Vikan Groupissa jo tapahtuu! Me Vikanissa otamme kestävän kehityksen huomioon jokaisessa päätöksessä, jonka teemme. Tiedostamme, että emme pysty minimoimaan oman toimintamme ympäristövaikutuksia eristyksissä. Tunnistamme tarpeen toimia yhdessä kaikkien toimitusketjussamme mukana olevien yhteistyökumppaniemme kanssa, materiaalien hankinnasta loppuasiakkaan palvelemiseen.

“Vihreän toiminnan” edut

Meidän tavoitteenamme on saavuttaa voimakas yhteiskunnallinen ja ympäristöä koskeva vaikutus samalla, kun parannamme kilpailukykyämme voidaksemme saavuttaa myös positiivisen taloudellisen tuloksen. Ympäristöpolitiikkamme perustuu yhdelle ydinarvoistamme, uskottavuuteen. Vastuullisuus ja pyrkimys korkeaan laatuun ovat jatkuvasti mukana kaikessa mitä teemme. Meillä on varhaisen toiminnan suunnitelmia valmiina tuotteidemme, tuotantomme ja jopa viestintämme saamiseksi entistä vihreämmäksi.

Toimenpide 1: Paremmat pakkaukset paremman ympäristön hyväksi Tuodessamme uuden Vikan One Brandimme markkinoille toteutamme samalla uutta ympäristöystävällistä pakkauksia koskevaa aloitetta, jolla: pienennetään polyeteenisäkkien painoa yli 30%:lla tinkimättä yhtään niiden tämänhetkisestä vahvuudesta. Tämä leikkaa vuotuisen polyeteenin kulutuksemme yli 15 tonnista alle 10 tonniin. Käytämme 100% kierrätettyjä raaka-aineita kotelo- ja laatikkopakkauksiimme. Tämä merkitsee sitä, että kaikki 150 tonnia pahvia, jota käytämme vuosittain, on peräisin kestävän kehityksen mukaisista lähteistä, ja sen seurauksena, joidenkin pakkausmateriaaliemme väri vaihtuu valkoisesta luonnonruskeaksi.

Toimenpide 2: Entistäkin ympäristöystävällisemmät pakkaukset kuormalavoilla Joulukuun 2011 alkuun mennessä olemme muuttaneet tavan, jolla pakkaamme valmiit tuotteemme kuormalavoille käyttäen entistä ympäristöystävällisempää ratkaisua. Vaikka uusi menettelymme on ympäristöystävällisempi, se ei ole yhtään vähemmän vakaa, esim. määrätyt kuormalavalla näkyviin jäävät kulmat vahvistetaan. Tämä toimenpide tukee Vikanin yritystason ympäristöstrategiaa, johon kuuluu aloite “paremmista pakkauksista paremman ympäristön hyväksi”.

Toimenpide 3: Markkinointikin voi olla vihreää Uudella One Brand verkkosivustollamme on monia toimintoja; sen lisäksi että sivustomme on uskomattoman käyttäjäystävällinen ja hyvin informatiivinen, sillä on myös huomattava merkitys siinä, että olemme voineet pienentää painettujen tuoteluetteloiden tarvetta valtavasti. Arvioimme vähentävämme vuotuista painettujen materiaalien kulutustamme valtavalla 75%:lla kahdeksasta tonnista vain kahteen tonniin. Eivätkä hyvät uutiset lopu tähän: ne tulosteet, joita Vikan tuottaa, tulostetaan pohjoismaisella ympäristömerkinnällä sertifioidulle paperille.

Näytetään tuotteet 1-5 / 5

Ostoskorisi on tyhjä